Echivalarea creditelor profesionale transferabile - cf. OM 5967/06.11.2020

emilia dancila
Mesaje: 185
Membru din: Mar Ian 19, 2010 12:10 pm

Echivalarea creditelor profesionale transferabile - cf. OM 5967/06.11.2020

Mesaj de emilia dancila » Joi Noi 04, 2021 11:06 am

În atenția
Conducerii tuturor unităților de învăţământ
şi a cadrelor didactice care doresc echivalarea/recunoaşterea creditelor profesionale transferabile cf. OM 5967/06.11.2020, art.4, alin (1)

Personalul didactic, precum şi personalul de conducere, de îndrumare şi de control din învăţământul preuniversitar are obligaţia de a participa la diferite forme de organizare a formării continue, astfel încât să acumuleze, la fiecare interval consecutiv de 5 ani şcolari de activitate didactică la catedră, considerat de la data promovării examenului de definitivare în învăţământ, minimum 90 de credite profesionale transferabile.

Acumularea de 90 de credite profesionale transferabile se realizează prin participare la programe de formare continuă şi prin recunoaşterea rezultatelor învăţării în contexte formale, nonformale şi informale.

În situaţia în care a acumulat numărul minim de credite profesionale transferabile prevăzute mai sus, în ultimul interval consecutiv de 5 ani şcolari de activitate didactică la catedră, considerat de la data promovării examenului de definitivare în învăţământ, fără a lua în calcul perioadele de suspendare a contractului individual de muncă, cadrul didactic are dreptul să solicite eliberarea de către unitatea de învăţământ în care este încadrat a unei adeverinţe privind echivalarea/recunoaşterea creditelor profesionale transferabile.

Echivalarea în credite profesionale transferabile se realizează la solicitarea scrisă a personalului didactic, de conducere, de îndrumare şi de control.

În perioada 1 septembrie - 15 noiembrie 2021 personalul didactic şi personalul de conducere, de îndrumare şi de control depune la secretariatul unităţii de învăţământ în care este încadrat
cererea (conform modelului din Metodologie - anexa nr. 1) şi
un dosar care va conţine copii în conformitate cu originalul, validate prin semnătura solicitantului, ale:
- diplomelor/atestatelor/adeverinţelor care certifică participarea la formele de organizare a formării continue pentru care solicită echivalarea în credite profesionale transferabile;
- cărţii de identitate (certificat de căsătorie, certificat de naștere, dacă este cazul);
- certificatului de definitivare în învăţământ;
- alte documente referitoare la suspendarea activității (dacă este cazul).

Se echivalează formele de organizare a formării continue finalizate în ultimul interval consecutiv de 5 ani școlari de activitate didactică la catedră, considerat de la data promovării examenului de definitivare în învățământ, fără a lua în calcul perioadele de suspendare a contractului individual de muncă, în condițiile legii.

Vă rugăm să transmiteți cadrelor didactice noua Metodologie privind sistemul de acumulare, recunoaștere și echivalare a creditelor profesionale transferabile, aprobată prin OMEC nr. 5967/06.11.2020 şi modelul de cerere.

În perioada următoare vom reveni cu informații suplimentare și detalii privind organizarea comisiilor pentru echivalare.

Director Casa Corpului Didactic „Alexandru Gavra” Arad,
prof. Minodora Marinescu

Profesor metodist,
Emilia Dăncilă
Fişiere ataşate
Anexa 1_Cerere echivalare.docx
(15.96 KiB) Descărcat de 801 ori
OMEC_5967.pdf
(499.26 KiB) Descărcat de 576 ori
Casa Corpului Didactic „Alexandru Gavra” Arad
tel. 0257 281077, fax: 0257 282441
e-mail: ccd_arad@yahoo.com

Scrie răspuns

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori